Tysk udenrigsminister: Ingen fremskridt i OSCE-gidselsag

Der er endnu ikke noget gennembrud i forsøget på at få syv OSCE-observatører, som sidder som gidsler i den østukrainske by Slavjansk, løsladt.

Det siger den tyske udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier på et pressemøde i Københavns Lufthavn med sin danske kollega Martin Lidegaard (R).

Der har hidtil været to forhandlingsforsøg mellem OSCE og de prorussiske separatister, der holder syv OSCE-observatører som gidsler i byen Slavjansk uden "at vi kan tale om substantielle fremskridt", siger Steinmeier med Lidegaard ved sin side.

Den tyske udenrigsminister tilføjer, at man har anmodet Rusland om at gå ind i sagen om tilfangetagne OSCE-observatører.

- Vi har været i kontakt med Rusland, og vi har indtrængende bedt om og presset på for, at Rusland også gør sin indflydelse gældende. Det har vi fået lovning på, men i hvilket omfang det er sket, kan vi ikke sige endnu, siger Frank-Walter Steinmeier.

Han taler om en alvorlig tilspidsning af situationen i det østlige Ukraine, men hæfter sig ved, at det er "en af Europas kvaliteter", at det uden den store forberedelse har været muligt at få sat mødet med Lidegaard op i København.

Et af de syv OSCE-gidsler i Slavjansk er den danske oversergent John Christensen. Han blev sammen med de andre gidsler vist frem på et pressemøde i byen søndag, og udtalte, at "han havde det godt"".

/ritzau/

 

Dagens Gossip