Tyske læger bruger hjertemedicin på ebolapatient

Læger i Tyskland siger onsdag, at en patient, der er smittet med ebola er kommet sig, efter at de har behandlet ham med forsøgsmedicin, som egentlig er udviklet til hjerte-kar-sygdomme og hjælp til patienter med hjerteanfald.

Læger på Frankfurts Universitetssygehus siger, at patienten, der blev evakueret til Frankfurt efter at have arbejdet med ebolaofre i Sierra Leone, overvandt sygdommen efter at have modtaget medicinen, der går under navnet FX06, udviklet af forskere på Østrigs Rigshospital i Wien.

Patienten, hvis immunsystem var blevet svækket af Ebola-virus, befinder sig fortsat på sygehuset, fortæller lægerne journalister på et pressemøde, og han vil skulle tilbringe mere tid i Frankfurt, indtil han har genvundet sin styrke.

Mens lægerne siger, at deres succes med patienten tyder på, at FX06 kan være et muligt middel mod Ebola, så siger de østrigske forskere, der har udviklet det, i en erklæring, at en anden ebolapatient, der er blevet behandlet i Leipzig med det samme medikament er død på grund af blodstyrtninger.

På trods af det tilføjer de østrigske forskere på deres hjemmeside, at der er god grund til at tro, at medicinen har en gunstig indvirkning som støttebehandling af ebolapatienter.

I stedet for at angribe virus, siger sygehuset i Frankrig, at behandlingen fokuserer på at mildne organskader som følge af den ødelæggende sygdom.

Ifølge dets opfindere er FX06 en forsøgsmedicin, som er udviklet til at standse udstrømning af flydende plasma fra blodkar, hvilket er det, der skete for patienten i Frankfurt. Medicinen prøves på mennesker to at behandle skader som følge af hjerteanfald.

- En patient skal overleve i 10 til 12 dage, så vedkommendes krop har tid nok til at udvikle antistoffer mod ebola, siger Timo Wolf, der er specialist i smitsomme sygdomme, og som behandlede patienten, på et pressemøde i Frankfurt onsdag.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip