Tyske politikere godkender ny frist til Grækenland

Den tyske forbundsdag støtter med stort flertal, at Grækenland får forlænget sin gældspakke med fire måneder.

542 medlemmer stemmer for beslutningen, mens 32 er imod og 13 afstår fra at stemme.

Det sker efter en debat, hvor finansminister Wolfgang Schäuble måtte fortælle den noget skeptiske forbundsdag, at det vil give Grækenland tid og mulighed for at gennemføre de nødvendige reformer.

- Det handler ikke om nye penge. Det handler ikke om at ændre programmer. Det handler om at afslutte programmet, bedyrer han over for de tyske lovgivere.

Størst skepsis over for at give den nye græske regering yderligere en håndsrækning er der blandt Schäubles og forbundskansler Angela Merkels konservative CDU og det bayriske søsterparti CSU.

Schäuble erkender, at den fire måneders forlængelse til grækerne og regeringen i Athen ledet af det venstreorienterede Syriza "ikke er let" for mange lovgivere.

Grækenland har siden 2010 fået to redningspakker til 240 milliarder euro (mere end 1790 milliarder kroner) med euro-landene, Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Centralbank som garanter.

Allerede inden fredagens afstemning i Forbundsdagen var der i tyske medier spekulationer om, at Grækenland vil få brug for en tredje redningspakke til 20 milliarder euro.

I den tyske offentlighed, viser målinger, er der en opfattelse af, at det er tyske skatteborgeres penge, der bliver sendt ned i et bundløst hul i Grækenland og andre gældsramte lande i Sydeuropa.

Som den største økonomi i eurozonen har den tyske holdning til en nye frist vejet tungt, og de lande, som endnu ikke har bakket op, ventes nu at støtte forlængelsen.

/ritzau/dpa

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip