Tysker forsvundet efter kæntringsulykke

Søværnets Operative Kommando (SOK) måtte torsdag opgive at finde en tysk mand, som blev meldt savnet efter en kæntringsulykke i farvandet ved Rødby på Lolland.

- Eftersøgningen blev indstillet i går aftes. Han har været savnet i mange timer, og med de vandtemperaturer, der er, er chancerne for overlevelse ikke store, fortæller den vagthavende officer hos SOK.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at det var nogle vindmøllearbejdere i området, som slog alarm.

De fandt en forkommen tysk mand, som havde formået at redde sig op på stensætningerne ved de vindmøller, der er i området.

Manden fortalte, at han sammen med en anden mand var kæntret i en gummibåd, og derfor blev det store eftersøgningsapparat sat i sving.

SOK iværksatte en såkaldt SAR - Search And Rescue - som en redningsaktion til søs kaldes i fagsprog. Der medvirkede flere skibe, ligesom en helikopter fra flyvevåbnet også deltog i eftersøgningen.

Den forkomne mand, som blev fundet af vindmøllearbejderne, blev bragt til skadestuen i Nykøbing Falster. Her er han ifølge politiet fortsat indlagt fredag, men efter omstændighederne skulle han have det godt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip