Tyskland behandler tredje patient for ebola

En ebola-patient landede tidligt torsdag morgen i den tyske by Leipzig, der ligger omkring 200 kilometer sydvest for hovedstaden Berlin, for at blive behandlet for den dødbringende virus.

Ifølge myndighederne i delstaten Sachsen er patienten en mandlig FN-ansat fra Liberia. Han er den tredje person med ebola, der bliver behandlet i Tyskland. En anden person fra Uganda bliver behandlet i Frankfurt, mens en mand fra Senegal er blevet udskrevet efter fem ugers behandling i Hamburg.

Den liberiske mand blev kørt i ambulance fra lufthavnen til St. Georg-hospitalet i Leipzig.

I Australien bliver en australsk sygeplejeske testet for, om hun er blevet smittet med ebola efter at have arbejdet for Røde Kors i en måned i Sierra Leone, som sammen med Liberia og Guinea er de steder, hvor ebola-epidemien har ramt hårdest.

Sundhedsmyndighederne i delstaten Queensland oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at kvinden har feber, og at hun nu er kommet i isolation på et hospital i byen Cairns i det nordøstlige Australien.

Onsdag døde den første person, der er diagnosticeret positiv med ebola i USA, på et hospital i delstaten Texas. Manden var fløjet fra Liberia til Texas for at besøge sin familie, men inden afrejsen var han blevet smittet med den dødbringende virus.

I Spanien er en sygeplejerske blevet diagnosticeret med ebola efter at have plejet to ebola-patienter, der havde arbejdet i Vestafrika. Hun er angiveligt den første person under udbruddet, der er blevet smittet med sygdommen i Europa.

I Norge er en sundhedsmedarbejder fra Læger uden Grænser indlagt på Oslo universitetssygehus, efter at hun i søndags under sin udsendelse til Sierra Leone blev diagnosticeret med ebola. Hun ankom med specialfly til hovedstaden Oslo i tirsdags.

Ebola-udbruddet i Vestafrika er det værste i historien, siden sygdommen blev opdaget i 1976. Ud af knap 7500 smittede har over 3400 mistet livet siden marts.

/ritzau/dpa

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip