Tyskland giver milliarder til flygtninge i delstater

Tysklands forbundsregering er klar til at øge den økonomiske støtte markant for at hjælpe delstaterne med at klare tilstrømningen af flygtninge.

Regeringen vil lade et månedligt beløb på 670 euro - svarende til 5000 kroner - følge med hver flygtning, delstaterne tager imod.

Det meddeler forbundskansler Angela Merkel torsdag aften efter et møde med delstaternes ministerpræsidenter, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Desuden vil regeringen stille 500 millioner euro (3,7 milliarder kroner) til rådighed på det sociale boligområde og 350 millioner euro (2,6 milliarder kroner) til pleje af uledsagede flygtningebørn.

Inden Merkels møde med delstaternes politiske ledere sagde kilder til flere nyhedsbureauer, at forbundsregeringen i Berlin har planer om at fordele 4,1 milliarder euro, svarende til 30,6 milliarder kroner, til delstaterne næste år, så de kan huse de hundredtusinder af asylansøgere, der kommer til landet.

Dermed har Merkel og hendes regering fordoblet det beløb, delstaterne får til at sørge for mad og husly til de mange nyankomne.

Merkel og ministerpræsidenterne for de tyske delstater skulle på torsdagens møde drøfte, hvordan forbundsregeringen kan hjælpe dem med at tage sig af de op mod én million asylansøgere, som ventes at komme til Tyskland i år

I ugevis har de tyske politikere diskuteret, hvordan man skal finansiere de ekstra omkostninger, der er forbundet med at tage imod de mange mennesker, som kommer til Tyskland.

I den sydlige delstat Bayern er der alene i de første tre uger af september ankommet over 135.000 flygtninge og migranter, bekræfter delstatens socialministerium over for avisen Die Welt.

Det er flere, end delstaten har taget imod i hele perioden fra 1. januar til 1. september, hvor der kom 130.000 i alt, skriver dpa.

Tidligere på dagen sagde Merkel i en tale til den tyske forbundsdag, at flygtningekrisen er en "national, europæisk og global opgave", som kræver en humanitær tilgang fra Tyskland og EU.

- Måden, vi håndterer den nuværende krise på, vil præge vores kontinent langt ind i fremtiden, understregede Merkel.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip