Tyskland indfører midlertidig grænsekontrol

Tyskland har på baggrund af flygtningetilstrømningen til Europa midlertidigt genindført grænsekontrol på grænsen til Østrig, siger landets indenrigsminister, Thomas de Maizière, som søndag aften holdt pressemøde i Berlin.

- Det er målet at begrænse den nuværende tilstrømning til Tyskland og at få etableret en mere kontrolleret situation. Det er nødvendigt af sikkerhedsgrunde, siger de Maizière.

Den tyske indenrigsminister understreger, at reglerne i Dublin-forordningen fortsat er fuldstændig gyldig.

Han opfordrer EU-landene til at håndhæve den og ikke blot registrere indrejsende asylansøgere, men til at behandle deres sager.

- I henhold til de gældende europæiske love er Tyskland ikke ansvarlig for at tage den største del af asylansøgerne, betonede De Maizière, som advarede om, at beredvilligheden til at hjælpe ikke må overbebyrdes.

- Skridtet er også et signal til Europa. Tyskland står ved dets humanitære ansvar, siger ministeren og tilføjer:

- Byrderne må fordeles på en solidarisk måde. Indførelsen af grænsekontrol vil ikke løse alle problemer.

Tyskland indførte grænsekontrol over for Østrig fra klokken 17.00 søndag, hvor togtrafikken fra nabolandet også blev indstillet frem til mandag morgen.

Maiziere sagde i sidste måned, at flygtningepresset kunne tvinge til at suspendere Schengen-samarbejdet i EU om de åbne grænser.

Lørdag alene kom der 13.000 flygtninge og migranter til Münchens hovedbanegård.

Tyskland har foreløbig taget imod 450.000 asylansøgere i år.

Den tyske transportminister, Alexander Dobrindt, kaldte det tidligere søndag en "komplet fiasko", at EU ikke har kunnet beskytte sine ydre grænser.

Han efterlyste initiativer til at stoppe tilstrømningen af flygtninge og migranter.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip