Tysklands guldfavoritter skuffer i premieren ved U21-EM

18/06/2015

Tyskland er på forhånd udråbt til favorit ved U21-EM, men tyskerne skal blive bedre end i premieren mod Serbien onsdag aften, hvis de skal rejse hjem fra Tjekkiet med pokalen.

Kampen mod serberne endte 1-1, men hverken Tyskland eller Serbien viste et niveau, der vil skræmme Danmark, som møder de to hold i de kommende kampe.

Serberne startede ellers stærkt og chokerede favoritterne ved at bringe sig foran allerede efter otte minutters spil.

Målscorer var Filip Djuricic, som også var med det serbiske A-landshold mod Danmark i lørdags. Ved den lejlighed var han indskifter, men på U21-landsholdet er offensivspilleren en af de største profiler.

Han gjorde grin med Wolfsburg-stopperen Robin Knoche, der fik en "tunnel", og så kunne Djuricic sætte bolden fladt i mål bag Marc-André ter Stegen, som var lidt langsom til at komme ud af sit bur.

Tysklands landstræner, Horst Hrubesch, har et luksusudvalg på målmandsposten, hvor Champions League-vinderen ter Stegen var blevet valgt i stedet for Leverkusen-keeper Bernd Leno.

Generelt er tyskerne stærkt besat, og spillerne var da heller ikke mere rystede, end at de hurtigt slog tilbage.

Liverpools Emre Can fik med sine store bevægelser rystet et par modstandere af og satte bolden i mål fra en position lige uden for feltet.

Trods den hurtige udligning fik tyskerne aldrig noget særligt overtag i kampen, som blev mere og mere rodet, som tiden gik.

Og tyskerne blev i anden halvleg tilmed en mand mindre på banen, da forsvareren Christian Günter filmede sig til sit andet gule kort og nu må sidde ude, når tyskerne møder Danmark på lørdag.

Med resultatet 1-1 og Danmarks foregående sejr over Tjekkiet troner danskerne på gruppens førsteplads efter første spillerunde - og det er tyskerne, der er under størst pres i kampen lørdag aften.