U21-back tog omvej mod succes og EM-plads

22/06/2015 09:00

admin

Nyheder

Mest læste i dag

For fire år siden valgte han at tage en pause fra fodbold og rejse ud i verden. Et halvt år senere drog han på eventyr i en islandsk klub. Og i dag spiller han for den belgiske topklub Standard Liège, der i vinter snuppede ham for næsen af rivalen Anderlecht.

Mød Alexander Scholz, højreback på det danske U21-landshold i fodbold, der på tirsdag møder Serbien i den sidste kamp i gruppe A ved EM i Tjekkiet.

- Lige nu handler alt om fodbold, og det har jeg det fint med. Det er et valg, man træffer i sit liv, siger den 22-årige forsvarsspiller.

Alt har dog ikke altid drejet sig om fodbold for Alexander Scholz, der er søn af tyske Kent Scholz, der spillede for Vejle.

I 2011 satte forsvarstalentet fodbolden på pause på et tidspunkt, hvor han kæmpede med at finde motivationen i Vejle.

- Jeg vidste ikke, om det var det værd at spille på det mellemniveau, som 1. division er i Danmark. Så syntes jeg, det var bedre at lave noget andet, siger Alexander Scholz.

Mange undrede sig over hans beslutning. Blev det store talent nu smidt i skraldespanden?

- Jeg kunne ikke rigtigt forstå, at mange havde en mening om det, for det var jo mig, det handlede om.

- Jeg kunne godt have spillet videre, men jeg kunne ikke have gjort det 100 procent. Og jeg vidste, at hvis jeg ikke gjorde det ordentligt, så ville det ikke blive til noget, siger Alexander Scholz om sin beslutning.

I forbindelse med en rejse til Indien genfandt han lysten til fodbold, og i 2012 drog han til Island. Både for at spille fodbold for Stjarnan og for at udforske landskabet på øen.

- Dengang traf jeg et valg, der måske ikke handlede 100 procent om fodbold. Men det har jeg gjort siden, siger Alexander Scholz og vender dermed tilbage til nuet.

- Jeg nyder at spille, og jeg kan jo lide fodbold. Jeg elsker at spille fodbold, siger han.

Efter et års tid hos Stjarnan blev han hentet til belgiske Lokeren, hvor han nåede at være i to år.

Han blev mest benyttet som midterforsvarer, hans foretrukne plads, men af og til også som højre back, positionen han spiller på U21-landsholdet.

Succesen hos Lokeren betød, at Alexander Scholz i vinter blev midtpunkt i en transferkrig mellem de belgiske storklubber Anderlecht og Standard Liège, der begge bejlede kraftigt til ham.

- Jeg har godt bemærket, at der var meget snak og polemik om det, fordi det var to rivaler. Heldigvis skulle jeg spille allerede få dage efter, at jeg var skiftet til Standard.

- Jeg kom hurtigt ind i rytmen med bare at fokusere på fodbold, så det var først efter lidt tid, jeg indså, at der faktisk var pres på.

- Men når man går ud på banen, så glemmer man det. Man kan have problemer i livet, men det glemmer man, når man går på banen.

- På dette niveau er alle gode fodboldspillere, så det handler mere om det mentale. Det har været godt at lære den del af gamet ved at være i en storklub. Jeg har nydt det, og jo højere niveau, desto mere nyder jeg at spille fodbold, siger danskeren.

Alexander Scholz har kontrakt med Standard Liège frem til sommeren 2019. De tider er forbi, hvor han havde brug for en pause fra fodbolden.

- Jeg føler et stort ansvar over for Standard, for de gjorde meget for at få mig, og de købte mig for en del penge.

- Jeg lever meget mere professionelt nu, for det forpligter, når en klub laver en investering i én, siger Alexander Scholz.

/ritzau/