U21-herrer skuffer med nullert hjemme mod Island

Et hårdt stykke arbejde venter stadig på det danske U21-landshold, hvis holdet skal kvalificere sig til EM i Tjekkiet næste sommer.

Jess Thorups tropper måtte fredag aften nøjes med 0-0 i den første playoff-kamp mod Island i Aalborg, og dermed er det helt åbent inden returkampen i Reykjavik på tirsdag.

Nulnummeret blev det lidt skuffende udbytte af den tålmodighedstest, som det danske hold og godt 6000 tilskuere måtte stå igennem i selskab med et sejt kæmpende islandsk hold, der var kommet for at forsvare sig - og var dygtig til det.

Danskerne kom vel kun frem til én oplagt målchance i de 90 noget frustrerende minutter på Nordjyske Arena.

Islands træner, den mangeårige Bundesliga-profil Eyólfur Sverrisson, havde organiseret sit mandskab med tysk grundighed i en yderst defensiv udgave af et 4-4-2-system, som danskerne havde alverdens besvær med at bryde ned.

Lasse Vigen Christensen fik Danmarks største chance efter 38 minutter, da han løb dybt og lige ind i en flot timet pasning fra Alexander Scholz, men midtbanemanden fra Fulham sparkede langt over.

Derudover blev de danske talenter i lange perioder tvunget til at spille bolden rundt foran otte hårdt arbejdende islændinge, der gav meget lidt plads at bevæge sig på.

De danske individualister Lucas Andersen og Danny Amankwaa måtte lave deres numre i ufarlige områder, og ofte var en klassisk diagonalbold op i hovedet på spydspidsen Andreas Cornelius den eneste vej ind i straffesparksfeltet.

Det hele åbnede sig godt nok en smule efter pausen, og Scholz - der har en fortid i islandsk fodbold - udviklede sig til et habilt angrebsvåben med gode fremstød og indlæg fra højre back, men rigtigt tungt blev det danske pres aldrig.

Det har utvivlsomt været fristende at kaste alt frem mod en modstander, der udelukkende var kommet for at forsvare sig, men danskerne skulle have i baghovederne, at det skal afgøres over to kampe, og at et islandsk udebanemål kunne blive meget dyrt.

Derfor udeblev det danske stormløb også i slutfasen, hvor publikum til sidst måtte håbe på, at en tilfældighed eller en veludført dødbold ville redde aftenen.

Nu blev det altså ved de 0-0, som islændingene formentlig er godt tilfredse med at tage med hjem fra besøget i Nordjylland.

Men det betyder også, at Danmark kan nøjes med for eksempel 1-1 i returkampen, og Jess Thorups mandskab må stadig anses for knebne favoritter til at tage EM-billetten efter det afgørende slag tirsdag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip