U21-landsholdet skal møde Tyskland ved EM

Danmarks U21-landshold i fodbold skal møde værtsnationen Tjekkiet, Tyskland og Serbien i gruppe A ved EM-slutrunden næste år.

Det blev resultatet af torsdagens lodtrækning i Prag, som den tjekkiske fodboldlegende Pavel Nedved forestod.

Værtsnationen Tjekkiet var topseedet sammen med England, hvilket betød, at de to nationer ikke kunne havne i samme gruppe.

Tyskland og Italien var seedet i andet lag, mens Danmark, Sverige, Serbien og Portugal alle var useedede.

Gruppe B består af England, Italien, Portugal og Sverige.

U21-landstræner Jess Thorups hold vandt kvalifikationsgruppe 2 på overbevisende vis. Det skete med 26 af 30 mulige point, mens Rusland var næstbedste hold med 22 point. Det danske hold scorede hele 37 mål i de 10 kvalifikationskampe.

Men holdet havde meget svært ved at score mod Island, som var modstanderen i de efterfølgende playoffkampe, der gjaldt en plads ved EM.

Efter 0-0 i Aalborg mod et hyperdefensivt islandsk hold, fik AaB's Nicolaj Thomsen bragt Danmark foran 1-0 kort før tid i returkampen på udebane.

Island fik herefter ganske vist udlignet til slutresultatet 1-1 på et straffespark, men det danske hold gik videre til EM på reglen om flest scorede mål på udebane.

Jess Thorup får ikke alle de spillere med, som i princippet kunne være til rådighed ved EM.

Eksempelvis er det udelukket, at Tottenham-spilleren Christian Eriksen igen kommer til at repræsentere U21-landsholdet, som han gjorde det ved EM i Danmark i 2011.

A-landsholdet skal den 13. juni næste år spille EM-kvalifikationskamp i Telia Parken mod Serbien, som altså også er en af modstanderne ved U21-EM.

Den kamp kommer til at kollidere med EM i Tjekkiet, som bliver spillet fra den 17. til 30. juni.

Landstræner Morten Olsen har dog på forhånd sagt, at A-landsholdsspillere som Pierre-Emile Højbjerg, Uffe Bech og Yussuf Poulsen får mulighed for at spille U21-EM, hvis de ønsker det.

Ved EM i Tjekkiet er der ud over pokal og medaljer også fire billetter til OL i Rio om to år på spil.

De går til de fire semifinalister, men hvis England kommer i semifinalen, skal de to gruppetreere spille en playoff-kamp om den fjerde og sidste plads.

Englands U21-landshold kan ikke kvalificere sig til OL, fordi England i olympisk sammenhæng stiller op som Storbritannien sammen med Skotland, Nordirland og Wales.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip