U21-landstræner: For få hold med til EM

Det danske U21-landshold i fodbold kan med en sejr over Rusland onsdag aften i Aalborg vinde holdets kvalifikationsgruppe forud for næste års EM-slutrunde.

Det ærgrer dog landstræner Jess Thorup, at førstepladsen ikke udløser en billet til næste års EM i Tjekkiet, hvor kun otte hold får mulighed for at deltage.

Derfor skal danskerne også igennem en eventuel playoff-runde, før EM-billetten er hjemme.

- Syv hold plus en værtsnation synes jeg ikke, er ret meget til et EM. Det kunne være 12, 16 eller måske 24 hold, som det er for A-landsholdet.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, for det handler for de unge spillere om at komme ud, spille nogle slutrunder, få noget hård på brystet og finde ud af, hvad det hele handler om, siger Jess Thorup, der ikke bryder sig om den indlagte playoff-runde.

- Så handler det om lodtrækningsheld, siger han.

Det tyske A-landshold, der i sommer vandt VM i Brasilien, er bygget op omkring det ungdomslandshold, som vandt U21-EM i Sverige i 2009. Tyskerne er en inspiration for Jess Thorup.

- Hvis vi kommer til en slutrunde, vil vi få tid til at indøve noget spillemæssigt og opbygge en vinderkultur og et sammenhold omkring en stamme. Det har tyskerne gjort. Det kunne være meget spændende at gøre det med et dansk ungdomslandshold, siger Thorup.

Med to kvalifikationskampe igen topper Danmark gruppe 2 med 20 point foran Rusland, der har et point færre. Onsdagens opgør mod Rusland begynder klokken 18 i Aalborg.

Det europæiske fodboldforbund, Uefa, vil efter næste års U21-EM i Tjekkiet udvide deltagerfeltet til fremtidige EM-turneringer til 12 nationer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip