UCI-præsident: Riis skal fortælle os alt om doping

Det er velkendt, at både Bjarne Riis og Alexandre Vinokourov i deres tid som cykelryttere var særdeles aktive brugere af doping.

Til gengæld ved offentligheden ikke ret meget om, hvordan dopingbrugen foregik, og hvem der var involveret ud over dem selv.

Det vil Brian Cookson, præsident for den internationale cykelunion (UCI), have ændret på.

Han opfordrer danskeren og kasakheren til at lægge alt frem for UCIs særlige kommission (CIRC), der kortlægger dopingbrug i cykelsporten.

- Kommissionen har ikke bemyndigelse til at tvinge dem, men der er en offentlig mening, som er meget vigtig i denne sammenhæng, siger Brian Cookson ifølge The Guardians hjemmeside.

- Disse to og andre bliver nødt til at huske på, at hvis de ønsker at fortsætte i vores sport, så vil cykelverdenens mening om dem være langt mere favorabel, hvis de står frem, siger Brian Cookson.

Bjarne Riis, som i dag er manager for Tinkoff-Saxo, blev aldrig testet positiv som aktiv, heller ikke da han som dopet vandt Tour de France i 1996.

I 2007 måtte han dog stå frem og indrømme dopingbrug fra 1993-98, årene hvor han forvandlede sig selv fra at være en solid hjælperytter til et klassementshåb.

Indrømmelsen skete, efter at adskillige ryttere fra Riis' tidligere hold, Telekom, havde erkendt deres dopingbrug.

Også i sin tid som holdejer for det nuværende Tinkoff-Saxo er Bjarne Riis blevet kædet sammen med doping.

Flere tidligere ryttere har fortalt, at Bjarne Riis var vidende om deres dopingbrug.

Alexandre Vinokourov, der er manager for Astana-holdet, blev i 2007 taget i dopingkontrollen under Tour de France.

Det skete, kort tid efter at han havde vundet to etapesejre i løbet.

Han måtte efterfølgende afsone karantæne, men vendte senere tilbage som aktiv og vandt blandt andet linjeløbet ved OL i London for to år siden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip