UCI spærrer Roman Kreuziger fra cykelløb

Skrevet af admin

|

02/08/2014

Dagens topnyheder

Den internationale cykelunion (UCI) har sat en effektiv stopper for Tinkoff-Saxo-holdets planer om at lade Roman Kreuziger stille op i Polen Rundt, der begynder søndag.

Cykelholdet, der har Bjarne Riis som manager, meddeler i en pressemeddelelse, at UCI har suspenderet tjekken.

Han blev sidste år nummer fem i Tour de France, men han har fået en flere år gammel sag om mistænkelige blodværdier på halsen.

- Derfor er Roman Kreuziger ikke med i Polen Rundt, der begynder søndag, eftersom han er suspenderet fra alle løb, indtil der kommer en afgørelse i hans sag, meddeler holdet.

Afgørelsen vækker irritation hos Tinkoff-Saxo, som også havde luftet muligheden for at lade Roman Kreuziger deltage i Vuelta a España.

- Tinkoff-Saxo vil ikke undlade at kritisere timingen i denne beslutning, eftersom cykelrytteren og holdet blev informeret mindre end 24 timer før begyndelsen på World Tour-løbet i Polen, skriver holdet.

Roman Kreuziger skulle i årets Tour de France have udgjort en værdifuld støtte for kaptajnen, Alberto Contador.

Kreuziger endte dog med at blive droppet til truppen, fordi en sag om mistænkelige blodværdier dukkede op.

Mistænkelige målinger i hans biologiske pas i 2011 og 2012, da han kørte for Astana, var årsagen til, at Tinkoff-Saxo trak Roman Kreuziger ud af Tour-truppen.

I stedet blev den senere dobbelte etapevinder og vinder af den prikkede bjergtrøje, Rafal Majka, sat ind.

Efter Touren meddelte Tinkoff-Saxo, at man ikke havde hørt yderligere fra UCI, og at holdet derfor regnede med, at Roman Kreuziger kunne deltage i Polen Rundt.

/ritzau/