To ud af tre i Kolding Kommune fastholder deres rygestop

Kolding Kommune er den anden bedste kommune i Danmark, når det kommer til kvaliteten af rygestoptilbud, men mere interessant er det, at to ud af tre eks-rygere i kommunen faktisk holder ved deres rygestop.

Kommunen har nu fået overrakt et certifikat med tilhørende hæder fra Rygestopbasen.

Kolding er nemlig på en flot førsteplads, når man ser på hvor mange, der stadig er røgfri seks måneder efter de har deltaget på et kursus eller individuelt forløb.

I Kolding har hele 68 procent formået at fastholde deres rygestop. En meget høj andel (93 procent) af deltagere på rygestop er tilfredse med kommunens tilbud, når de efter 6 måneder bliver spurgt om blandt andet kurset, forløbet, instruktøren med mere.

Kolding Kommune udmærker sig også ved at lave opfølgning et halvt år efter, at borgere har afsluttet deres rygestopkursus eller forløb.  Her når man i Kolding Kommune ud til 97 procent af alle deltagere for at følge op på, hvordan det er gået, siden cigaretterne blev droppet.

- Koldingensere er de bedste i landet til at fastholde et rygestop efter seks måneder – det er flot! Det opnår vi kun, fordi vi har kvalitet i tilbuddet og har formået at følge med samfundsudviklingen og justeret vores tilbud. Ingen rygere er ens, og nogle oplever større afhængighed end andre. Derfor vil vi fortsat arbejde for at kunne tilbyde forskellige løsninger til forskellige behov, siger Mette Balsby, der er formand for Forebyggelses- og sundhedsudvalget.

Rygestopbasen, der står bag kåringen, indsamler information fra alle landets kommuner og måler tilbuddene i forhold til antal borgere der har gennemført rygestopkursus, er røgfri ved kursets afslutning og seks måneder efter, hvor mange der er tilfredse med tilbuddet og hvor mange kommunen når ud til med opfølgning efter seks måneder.

Formålet med Rygestopbasen er at finde frem til, hvordan man bedst kan hjælpe rygerne med at kvitte tobakken. Her er Kolding Kommune kun overgået af Halsnæs Kommune.

Fakta:

I dag kan man få hjælp til rygestop både via sms, email, samtaler over telefonen, rygestophold og det individuelt tilrettelagte forløb ”Slå tobakken”. Alle tilbud er gratis.

 

Dagens Gossip