Udenrigsministeriet: Voldtaget kvinde på vej til Danmark

Chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, bekræfter, at en 51-årig dansk kvinde, der har anmeldt en gruppevoldtægt i Indien, er på vej hjem til Danmark.

- Hun er nu på vej hjem til Danmark, og vi har også sørget for, at når hun kommer til Danmark, så får hun den professionelle hjælp og omsorg, som hun har brug for, siger Ole Egberg Mikkelsen til Ritzau.

Voldtægten skete tilsyneladende tirsdag, da kvinden, der var faret vild, spurgte en gruppe mænd om vej i nærheden af New Delhi Railway Station. Herefter blev den danske kvinde angiveligt ført til et øde sted i byen, hvor voldtægten fandt sted.

Ole Egberg Mikkelsen siger, at de danske og indiske myndigheder arbejder tæt sammen i efterforskningen af sagen.

- Via ambassaden i New Delhi er der tæt kontakt med det indiske politi med henblik på, at der kan ske en efterforskning og en strafforfølgelse af de skyldige i denne forbrydelse, siger han.

Kvinden har ifølge lokale indiske medier angiveligt afvist en medicinsk undersøgelse. Men Rigspolitiet i Danmark vil afhøre kvinden, så man kan bistå indisk politi i den videre efterforskning.

Udenrigsministeriets Borgerservice overvejer nu, om man vil skærpe sin rejsevejledning, der i forvejen gør danskere, som rejser til Indien, opmærksom på, at der har været flere seksuelle overgreb på udlændinge i det sidste års tid.

I det seneste år har Indien været plaget af en lang række opsigtvækkende voldtægtssager. Det startede med en gruppevoldtægt af en 23-årig kvinde i en bus i New Delhi i december 2012. Kvinden døde senere af sine kvæstelser.

Ifølge nyhedsbureauet dpa er 15 personer blevet tilbageholdt af indisk politi i sagen om den 51-årige danske kvinde. Ifølge avisen The Times of India er de mistænkte angiveligt hjemløse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip