Udgangsforbud bliver forlænget i amerikansk oprørsby

For anden nat i træk bliver der indført udgangsforbud i St. Louis forstaden Ferguson i Missouri, USA.

Det har myndighederne besluttet i endnu et forsøg på at slå uroen ned i byen, hvor en sort teenager blev skudt af politiet forrige lørdag, oplyser politiet.

Det bliver besluttet fra dag til dag, om de natlige udgangsforbud skal forlænges.

Natten til søndag var der ligeledes udgangsforbud, men det fik ikke demonstranter til at holde sig tilbage. En person blev søndag morgen skudt og kritisk såret, da politiet kolliderede med vrede indbyggere.

Skudofferet blev bragt til hospitalet af andre demonstranter under sammenstødet, hvor i alt syv personer blev anholdt.

Politiet måtte bruge røgbomber mod menneskemængden, der trodsede udgangsforbuddet. Ifølge politiet drejede det sig om cirka 150 personer.

Lørdag aften erklærede guvernør Jay Nixon undtagelsestilstand i byen i et forsøg på at kvæle optøjerne efter flere dage med voldelige sammenstød og plyndringer som reaktion på drabet på den 18-årige Michael Brown.

Drabet har endnu engang antændt en ophedet debat om politivold og racehad i det amerikanske samfund, fordi den 18-årige mand var ubevæbnet, da han blev skudt.

USA's justitsminister, Eric Holder, har søndag beordret justitsministeriet til at gennemføre en obduktion af Michael Brown.

Ministeriets talsmand Brian Fallon siger, at Holder kræver den føderale obduktion "som følge af de ekstraordinære omstændigheder i denne sag og efter ønske fra Brown-familien."

Obduktionen, der skal foretages af en føderal retsmediciner, bliver et supplement til den obduktion, der allerede er foretaget af retsmedicinerne i Missouri.

/ritzau/Reuters