Udsolgt musikfestival gør alt spiritus økologisk

- En gin og tonic, tak.

Den sætning vil man formentlig høre et par gange i weekenden, når den århusianske musikfestival Northside løber af stablen. Men som noget helt nyt, vil det være en økologisk drink, man får retur over disken.

Det fortæller festivalens talsperson og booker, John Fogde.

- Vi har lagt en stor indsats for at få økologisk alkohol i vores barer, og det er helt fantastisk for os, at det nu lykkes, siger han.

Økologi er sammen med bæredygtighed nogle af de ting, som festivalen brander sig på.

- Det er ting, som står vores hjerte nært, og det er noget arrangørerne synes er vigtigt, og derfor er det også en del af vores festival.

- Vi vil gerne påvirke flere mennesker til at tænke i økologi og bæredygtighed, men udfordringen er ikke at være belærende. Vi forsøger at holde det simpelt, siger Fogde.

Sidste år introducerede festivalen sammen med Tuborg en økologisk øl, som var en så stor succes, at man løb tør efter to dage. En af årsagerne til succesen var, at prisen på en almindelig pilsner og den økologiske øl var den samme.

- Northside betaler differencen. Hvis man gerne vil vise vejen ved at tage økologi seriøst, så kan man ikke lægge udgifterne over på forbrugerne, siger talsmanden.

Northside håber en dag at kunne byde velkommen til en 100 procent økologisk festival.

- Det er en drøm for os, at der om fem år er et stort rødt Ø ved indgangen, så man ikke er i tvivl om, at alt er økologisk, siger festivalens talsmand.

Northside Festival kunne melde udsolgt af partout-billetter tidligere på ugen, og hos festivalledelsen glæder man sig til de 41 koncerter, som weekenden byder på.

- Jeg er overbevist om, at dette års festival bliver den bedste nogensinde.

Men især én enkelt koncert, glæder han sig ekstra meget til.

- Vi er så glade for, at have "The Black Keys" som hovednavn i år, da det er et band, som vi har jagtet igennem flere år. Vi har været tæt på at booke dem før, og nu er det endelig lykkes, siger John Fogde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip