Udvalgsformand: Justering af skæve vurderinger er politik

Boligejeren med en dyr ejendom kan forvente at få vurderet sin bolig for lav, mens boligejeren med en billig ejendom vil få en for høj ejendomsvurdering.

Det er en af konklusionerne, som regeringens nedsatte ekspertudvalg kom med, da det torsdag præsenterede dets anbefalinger til et nyt vurderingssystem.

I spidsen for ekspertudvalget står Peter Engberg Jensen, der er tidligere koncernchef i Nykredit. Han afviser, at udvalget kan gøre systemet mere "ligevægtigt". Det er ikke udvalgets opgave, understreger han.

- En justering vil være politisk. Og det er vi afstået fra, siger han på pressemødet.

Derudover slår han fast, at lige meget, hvilken model man bruger for at vurdere ejendomme, vil tendensen være den samme.

Ekspertudvalget blev nedsat sidste år, da det kom frem, at ejendomsvurderinger i gennem flere år har ligget langt fra handelsprisen.

Udvalget har nu udviklet en prototype på et system, der blandt andet bygger på handelspriser for boliger i nærheden og GPS-data.

I alt tre måneder har udvalget på at udarbejde selve modellen. Mere tid vil ifølge Peter Engberg Jensen skabe bedre resultater.

- Vi har udviklet et system, der kan bruges i dag, men der skal hele tiden udvikles på det her system, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip