Uefa afviser kritik af småt EL-finalestadion i Basel

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) afviser den kritik, som blandt andet Liverpools fans har rettet mod valget af St. Jakob Park i Basel som finalestadion i dette års Europa League.

Til finalen 18. maj er stadionkapaciteten 35.000, og hver finaledeltager får tildelt et afsnit med plads til 9000 tilskuere.

- Stadionkapaciteten er blot én faktor, der tages i betragtning, når et finalestadion vælges.

- Uefa har en tendens til at vælge lidt mindre, men højkvalitetsarenaer til Europa League-finalen. Det giver flere nationer mulighed for at være vært for en europæisk finale.

- Antallet af tilhængere, som efterspørger finalebilletter, varierer fra klub til klub, og det er naturligvis umuligt at spå om på forhånd, hvem der når finalen, siger Pedro Pinto, der er talsmand for Uefa.

Han forklarer, at man på grund af store logistiske forberedelser udpeger finaleværten næsten to år frem i tiden, og at man ved de seneste Europa League-finaler har haft en meget tilfredsstillende kapacitet på finalestadionet.

Liverpools fangruppering Spirit of Shankly har blandt andet udtalt følgende om stadionet i Basel, hvor Liverpool og Sevilla mødes i finalen.

- Det er krystalklart, at antallet af billetter til hver klub ikke vil kunne indfri efterspørgslen. Titusindvis af fans kommer til hver eneste hjemmekamp hele sæsonen, og en stor del af dem har nu ikke muligheden for at bakke op om sit hold, skriver fangrupperingen.

Uefa har rådet fans uden billet til at holde sig væk fra området omkring stadion på grund af sikkerheden.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip