Uefa bakker fuldt op om Michel Platini

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) støtter fortsat fuldt op om præsident Michel Platini, der aktuelt er suspenderet og under mistanke for at have handlet uretmæssigt i en sag om en pengeoverførsel fra den afgående præsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter.

Det oplyser Uefa på et pressemøde i forlængelse af dagens krisemøde i schweiziske Nyon, hvor fokus har været på Platini.

- Der har været forskellige holdninger, men alle bakkede op om Platini som person, og det han har gjort som Uefas præsident, siger Uefa-generalsekretær Gianni Infantino på et pressemøde.

Han oplyser også, at Uefa først i midten af november vil have truffet en endelig afgørelse i sagen om Platini.

Dermed kommer afgørelsen efter 26. oktober, hvor der er deadline for at melde sit kandidatur til at være Fifas næste præsident. Infantino bekræfter dog, at Platini er Uefas præsidentkandidat i verdensfodboldforbundet.

Platini er suspenderet, mens der pågår undersøgelser om, hvorfor han i 2011 har modtaget to millioner schweizerfranc, cirka 13,7 millioner kroner, fra Sepp Blatter.

Ifølge Platini er pengene betaling for noget arbejde, som franskmanden lavede i perioden 1998-2002 for Fifa.

Uefa fortæller på pressemødet, at man ikke kan oplyse konkrete detaljer om, hvilke informationer der torsdag er kommet frem i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip