Uefa giver Rusland en 3-0-sejr på skrivebordet

08/04/2015

Det europæiske fodboldforbund, Uefa, har tildelt Rusland en 3-0-sejr over Montenegro, efter at EM-kvalifikationskampen i den montenegrinske hovedstad, Podgorica, måtte afbrydes efter uroligheder 27. marts.

Montenegro skal også spille sin næste EM-hjemmekamp uden tilskuere som straf for ikke at have styr på egne tilhængere i skandalekampen.

Allerede efter få sekunders spil blev den russiske målmand Igor Akinfeev ramt af fyrværkeri og måtte bæres fra banen med forbrændinger og en hjernerystelse.

Efter en lang pause besluttede den tyske dommer Deniz Aytekin at genoptage kampen, men efter at flere russiske spillere i anden halvleg blev bombarderet med kasteskyts fra tribunerne, blev kampen afblæst ved stillingen 0-0.

Uefa har desuden idømt det montenegrinske fodboldforbund en bøde på 50.000 euro (373.000 danske kroner), mens russerne slipper med at betale det halve.