Uefa-præsidentkandidater mødes i København

De tre kandidater til præsidentvalget i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) kommer til København 8. september, hvor Dansk Boldspil-Union (DBU) og repræsentanter fra de øvrige nordiske lande får mulighed for at stille spørgsmål til kandidaterne.

Det oplyser DBU på sin hjemmeside.

Kandidaterne er Aleksander Ceferin, Michael van Praag og Angel Maria Villar Llona. De tre er i øjeblikket præsident for fodboldforbundene i henholdsvis Slovenien, Holland og Spanien.

- Vi vil bruge mødet til med stor interesse at lytte og spørge ind til deres tanker om udviklingen af fodbold i Europa og balancen mellem de store og små lande. Samt naturligvis spørge ind til deres planer for yderligere reformer og åbenheden i Uefa.

- Og så vil vi herefter beslutte os for en kandidat på den baggrund, siger Jesper Møller, DBU's formand.

Mødet i København finder sted seks dage før præsidentvalget i Uefa.

DBU har tidligere tilkendegivet, at sloveneren Aleksander Ceferin er en spændende kandidat til at efterfølge den fodboldudelukkede Michel Platini på præsidentposten.

Det kan dog sagtens ende med, at DBU peger på en af de andre to kandidater, siger Jesper Møller.

- Vi synes, at Ceferin som ny og udenforstående er en spændende kandidat, men vi har hele tiden ønsket at afvente fristens udløb og det samlede kandidatfelt, siger DBU-formanden.

Selve præsidentvalget foregår på en Uefa-kongres i Athen 14. september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip