Uffe Elbæk sigter mod borgmesterposter i to storbyer

admin

425 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

En borgmesterpost på Københavns Rådhus og en rådmandspost på Aarhus Rådhus. Det er Uffe Elbæks ambition for kommunalvalget om halvandet år.

- Vi går efter at få et rigtig godt kommunalvalg, siger den politiske leder, der lørdag mødes med sine partifæller til årsmøde i Odense.

- Personligt fokuserer jeg på at få en borgmester i København og en rådmand i Aarhus. Det er ambitionen. Om vi indfrir det afhænger af, om vi stadig om halvandet år giver mening for dem, der skal stemme på os, siger Uffe Elbæk.

Partistifteren tror ikke, det er en urealistisk ambition. Han henviser til, at Alternativet siden folketingsvalget for et lille år siden har femdoblet sit medlemstal fra omkring 2000 til i dag omkring 10.000.

- Vi har 10 kredsbestyrelser og 47 lokalafdelinger, siger Uffe Elbæk og tilføjer, at ambitionen nu er for alvor at blive et kommunalt parti.

Alternativet har allerede en håndfuld kommunalbestyrelsesmedlemmer, men det er partihoppere, der har taget deres mandater med sig fra Socialdemokraterne og SF.

Partiet kom i Folketinget med ni mandater. Et tiende er siden kommet til i form af den tidligere socialdemokrat Pernille Schnoor.

Til næste folketingsvalg er ambitionen efterhånden velkendt: At nå det, der i Alternativet bliver kaldt "Svaneke-resultatet" på 9,9 procent af stemmerne. Det var ved seneste valg stemmeandelen i Svaneke på Bornholm.

Selv om ambitionen dermed er en fordobling af valgresultatet på 4,8 procent, mener Uffe Elbæk ikke, at det er naivt:

- Det, synes folk, var langt, langt ude, da vi meldte den ambition ud i sommer. Men hvis vi holder kurven, er det overhovedet ikke urealistisk.

I den seneste meningsmåling fra Voxmeter for Ritzau står Alternativet til at få 8,1 procent af stemmerne, svarende til 14 mandater.

Den politiske leder frygter ikke, at partiet vokser ud af hænderne på ledelsen med mange nye medlemmer og mange nye meninger:

- Der er masser af både styring og ledelse, og det har der altid været. Og der er noget, der er til diskussion, og så er der noget, der ikke er til diskussion. Kontrakten er tydelig over for alle, der er involveret.

/ritzau/