Uggerby Å nærmer sig en bredde på 100 meter ved Sindal

Vandmasserne volder stadig store problemer i Vendsyssel fredag morgen. Vandstanden i Uggerby Å er steget voldsomt i løbet af natten og gået over sine bredder. Især et område syd for Sindal er ramt.

Åen har oversvømmet Ugiltvej, en af indfaldsvejene syd for Sindal, der er lukket på grund af oversvømmelse. Vejen blev lukket for al trafik klokken halv fem fredag morgen.

- Vi har ikke noget, der pumper i Sindal her til morgen. Det er åen, der er gået over sine bredder, og den kan vi jo ikke tømme for vand. Den er op mod 100 meter bred nogle steder, hvor den normalt er fem meter, siger indsatsleder i Hjørring Kommune, Jan Færch.

Nord for Sindal volder åen også problemer. Det er ved området omkring Mosbjerg.

Her er vandstanden i åen en halv meter højere end normalt. Og da området langs åen ligger lavt, har vandet forholdsvis let spil.

- Vi kan bedre vurdere det senere på dagen, siger Jan Færch.

Sindal har været hårdt ramt af de voldsomme regnskyl, der ramte natten til torsdag.

Flere indfaldsveje har været lukket, men man er dog færdig med at tømme for vand ved viadukten på Frederikshavnsvej, rute 35, øst for Sindal.

Jan Færch forklarer, at der fortsat er 72 mand i arbejdsrotation forskellige steder. Og alle står standby, til man er sikker på, at alt er under kontrol.

Beredskabsstyrelsen har droslet pumpearbejdet ned ved Lendum, hvor vandløbene inde ved byen har givet problemer. Men her løber vandet nu stort set, som det skal.

Også ved industriområdet på Farøvej i den østlige del af Hjørring ud mod Hirtshalsmotorvejen har man vandet under kontrol. Her er det nu butikker og virksomheder, der selv skal i gang med det indvendige oprydningsarbejde.

Jan Færch håber, at man kan stoppe pumpearbejdet i løbet af fredag.

- Som kommune har vi stadig et stort oprydningsarbejde foran os rundt omkring, og vi skal have genetableret vejene. Vi har mistet mange veje, også store indfaldsveje, så det er ikke gjort hen over weekenden, siger Jan Færch.

/ritzau/

 

Dagens Gossip