Ukraine aflyser alle tog til russisk annekterede Krim

Ukraine oplyser fredag, at al togdrift til det russisk besatte Krim indstilles af sikkerhedsmæssige årsager.

Beslutningen kommer kun 10 dage efter, at Rusland har besluttet at indstille dets togdrift til halvøen i Sortehavet på grund af lav efterspørgsel efter billetter.

De fælles beslutninger betyder, at de fleste af regionens 2,3 millioner indbyggere kun vil være i stand til at komme til Ukraine i bil eller at krydse ind i Rusland mod øst ved at benytte en forældet færgeforbindelse.

Nogle russiske luftfartsselskaber fortsætter også med såvel rute- som charterflyvninger til Krims centralt beliggende by Simferopol.

EU har pålagt disse selskaber sanktioner, som fratager dem flyforsikringer og servicekontrakter.

Ukraines statslige jernbaneselskab har ikke ønsket at forklare, hvilke risici togene måtte blive udsat for på Krim.

Regionen blev annekteret af russiske styrker i marts, og senere stemte halvøen om en adskillelse fra Ukraine i en hastigt arrangeret folkeafstemning, som blev fordømt og betegnet som ulovlig af både Kijev og Vesten.

Moskvas efterfølgende annektering af halvøen, som blev erklæret russisk, udløste den første bølge af vestlige sanktioner mod Rusland på grund af dets holdning til Ukraine.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip