Ukraine: Angreb fortsætter flere steder trods aftale

En talsmand for Ukraines militær siger, at prorussiske oprørere fortsætter angreb på ukrainske styrker nær landsbyen Sjyrokyne - øst for Marjupol. Talsmand siger samtidig, at flere kolonner med pansrede køretøjer fra Rusland er blevet set i Ukraine.

Øjenvidner siger, at mindst otte personer blev såret ved en eksplosion i byen Kharkiv i det østlige Ukraine. Ukrainsk tv melder om to dræbte og flere sårede ved eksplosionen.

Den ukrainske talsmand Andrij Lysenko siger, at et militært tog med 60 pansrede køretøjer - deriblandt kampvogne - er ankommet til byen Amvrosiivka fra Rusland lørdag, mens en anden kolonne senere har krydset grænsen til Ukraine og er kommet til byen Novoasovks.

Talsmanden siger, at der har været i alt 44 angreb på regeringsstyrkerne i de seneste 24 timer.

Både Ukraine og de prorussiske separatister har ellers indvilget i at trække tunge våben tilbage fra fronten i overensstemmelse med Minsk-fredsaftalen.

Det oplyste en ukrainsk general til nyhedsbureauet AFP tidligere søndag.

- Vi har underskrevet papirer om at begynde tilbagetrækning af tunge våben fra hele frontlinjen, sagde general Oleksander Rosmasnin til AFP.

Ifølge generalen er det for tidligt at sige, hvornår tilbagetrækningen vil begynde, men ifølge ukrainske medier kan det ske allerede senere søndag.

Ifølge Minsk-aftalen, som blev forhandlet på plads med hjælp fra Tyskland og Frankrig, skulle tilbagetrækningen allerede være startet tirsdag og være færdig 3. marts.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip