Ukraine: Angreb fortsætter flere steder trods aftale

Skrevet af admin

22/02/2015

Dagens topnyheder

En talsmand for Ukraines militær siger, at prorussiske oprørere fortsætter angreb på ukrainske styrker nær landsbyen Sjyrokyne - øst for Marjupol. Talsmand siger samtidig, at flere kolonner med pansrede køretøjer fra Rusland er blevet set i Ukraine.

Øjenvidner siger, at mindst otte personer blev såret ved en eksplosion i byen Kharkiv i det østlige Ukraine. Ukrainsk tv melder om to dræbte og flere sårede ved eksplosionen.

Den ukrainske talsmand Andrij Lysenko siger, at et militært tog med 60 pansrede køretøjer - deriblandt kampvogne - er ankommet til byen Amvrosiivka fra Rusland lørdag, mens en anden kolonne senere har krydset grænsen til Ukraine og er kommet til byen Novoasovks.

Talsmanden siger, at der har været i alt 44 angreb på regeringsstyrkerne i de seneste 24 timer.

Både Ukraine og de prorussiske separatister har ellers indvilget i at trække tunge våben tilbage fra fronten i overensstemmelse med Minsk-fredsaftalen.

Det oplyste en ukrainsk general til nyhedsbureauet AFP tidligere søndag.

- Vi har underskrevet papirer om at begynde tilbagetrækning af tunge våben fra hele frontlinjen, sagde general Oleksander Rosmasnin til AFP.

Ifølge generalen er det for tidligt at sige, hvornår tilbagetrækningen vil begynde, men ifølge ukrainske medier kan det ske allerede senere søndag.

Ifølge Minsk-aftalen, som blev forhandlet på plads med hjælp fra Tyskland og Frankrig, skulle tilbagetrækningen allerede være startet tirsdag og være færdig 3. marts.

/ritzau/Reuters