Ukraine: Fly styrtede ned efter voldsom eksplosion

Passagerflyet fra Malaysia Airlines, der forrige torsdag styrtede ned i det østlige Ukraine, blev ødelagt af en kraftig eksplosion, der rev hul i flyskroget og dermed medførte, at flyet imploderede i luften.

Det oplyser en talsmand for Ukraines nationale sikkerhedsråd på en pressekonference i Ukraines hovedstad, Kijev.

Talsmanden, Andrij Lysenko, siger, at oplysningerne kommer fra de eksperter i Storbritannien, der har dekrypteret indholdet fra de sorte bokse. Oplysningerne er dog endnu ikke bekræftet af eksperterne selv.

Heller ikke Holland, der står i spidsen for efterforskningen, vil kommentere oplysningerne.

Ifølge Reuters vil de hollandske efterforskere hverken be- eller afkræfte de seneste informationer fra Kijev. De vil have et mere tydeligt billede af, hvad der sket, før de officielt udtaler sig.

Mandag opgav et hold af internationale eksperter fra OSCE og australsk og hollandsk politi at komme frem til det område, hvor resterne af MH17 ligger spredt. Kampene mellem Ukraines hær og de prorussiske separatister i området var så kraftige, at eksperterne måtte vende om.

Det er anden dag i træk, at det ikke lykkes for eksperterne at komme frem til flyvraget.

Den ukrainske regering og flere vestlige lande og organisationer anklager Rusland for at have forsynet prorussiske separatister med udstyr, der kan skyde fly ned.

Rusland har dog afvist at have ansvar for flystyrtet og har i stedet anklaget Ukraines regering for at være skyld i ulykken.

USA's udenrigsminister, John Kerry, har ved flere lejligheder anklaget Rusland for at være med til at forhindre opklaringen af årsagen til flystyrtet ved at støtte de prorussiske oprørere i området.

Alle 298 personer om bord på MH17 omkom ved ulykken. 193 af dem var hollandske statsborgere.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip