Ukraine kapper el-forsyningen til Krim

Ukraines statslige el-selskab oplyser, at det har sat et loft over el-leverancerne til Krim, som Rusland annekterede i foråret.

Samtidig truer selskabet med helt at slukke for strømmen.

El-selskabet Ukrinterenergo siger, det skyldes knaphed på strøm i det øvrige Ukraine.

Selv om Moskva i marts udråbte den ukrainske halvø Krim til en del af Rusland, kommer cirka 80 procent af strømmen til området fra Ukraine.

- Hvis loftet ikke respekteres af forbrugerne på Krim, så vil selskabet blive tvunget til helt at afbryde forsyningslinjerne til halvøen, hedder det i en erklæring fra Ukrinterenergo.

Rusland har tidligere til stor fortrydelse for regeringen i Kijev stoppet for gasleverancer til Ukraine.

Det er en strid om prisen på gassen, der har fået forhandlingerne til at gå i hårdknude. Ukraine mener, at Rusland forsøger at bruge gassen til at afpresse den ukrainske regering.

Situationen er forværret, efter den ukrainske hær er kommet i regulær krig mod prorussiske oprørere i det østlige Ukraine.

For to måneder siden besluttede Rusland igen at lukke for gassen til Ukraine, der i stedet har været nødt til at søge leverancer fra Europa.

EU har senest åbnet en pipeline, som vil være i stand til at forsyne Ukraine med op mod 20 procent af sit behov for naturgas.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip