Ukraine-krise: Stormagter lægger nyt pres på Rusland

Rusland vil blive ramt af nye sanktioner, hvis ikke landet formår at få nedtrappet krisen i det østlige Ukraine, lyder det fra både USA, Frankrig og Tyskland.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, og Frankrigs præsident, François Hollande, har drøftet konflikten i Ukraine over telefon.

De opfordrer Ruslands præsident, Vladimir Putin, til at få de prorussiske separatister til at trække sig tilbage i Østukraine og stoppe med at sende militærudstyr over grænsen til Ukraine.

- Hvis der ikke sker fremskridt i den retning, vil der blive lavet nye tiltag over for Rusland, siger François Hollande.

Også Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, lægger pres på Rusland og advarer om yderligere sanktioner, hvis Rusland ikke tager skridt i retning af at nedtrappe konflikten. Hun har også talt i telefon med Barack Obama, oplyser Det Hvide Hus.

Prorussiske separatister og ukrainsk militær har i længere tid udkæmpet blodige kampe i det østlige Ukraine. Men Ukraines præsident, Petro Porosjenko, erklærede fredag en midlertidig ensidig våbenhvile, der varer en uge.

Flere af de prorussiske separatister har imidlertid allerede afvist fredsplanen. De kræver, at Ukraines regering trækker alle sine styrker væk fra de østukrainske områder, hvor den de seneste måneder har iværksat en såkaldt antiterror-operation.

USA og EU har allerede indført en række sanktioner mod navngivne russiske personer og virksomheder, efter at Rusland annekterede den ukrainske halvø Krim i marts. Derudover er Rusland blevet mødt med trusler om skrappe økonomiske sanktioner, der vil ramme energi- og mineindustrien.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip