Ukraine: Lig og ligdele fra alle flyofre er nu fundet

Redningsfolk i det østlige Ukraine har efter fire dages eftersøgning nu fundet enten lig eller ligdele fra alle 298 personer fra det forulykkede fly fra Malaysia Airlines.

Det siger Ukraines vicepremierminister, Volodymyr Groysman, ifølge det tyske nyhedsbureau dpa. Oplysningen er imidlertid ikke bekræftet af andre parter.

Vicepremierministeren siger, at 282 hele lig og 87 kropsdele fra de resterende 16 ofre er blevet samlet fra et 50 kvadratkilometer stort område.

Samtidig beretter flere internationale medier, at et tog med omtrent 280 lig har forladt togstationen i byen Tores i det østlige Ukraine i nærheden af ulykkesstedet.

Ukrainske embedsmænd siger til AFP, at de nedkølede vogne vil blive bragt til den regeringsstyrede by Kharkiv, hvor internationale eksperter venter.

Den hollandske premierminister, Mark Rutte, bekræfter, at toget skulle være på vej.

- Toget styrer mod Donetsk, som er besat af oprørere, og målet er, at det vil fortsætte til den endelige destination i Kharkiv. Det vil tage mange timer, siger han ifølge AFP.

Den malaysiske premierminister, Najib Razak, siger mandag aften, at de prorussiske separatister er gået med til at overdrage ligene til Holland, hvor størstedelen af katastrofens ofre kommer fra.

Flyets sorte bokse får Malaysia lov til at overtage, siger ministeren, der samtidig kan fortælle, at internationale efterforskere vil blive garanteret sikker adgang til nedstyrtningsstedet.

Najib Razak fortæller, at Malaysia siden nedstyrtningen har arbejdet "bag scenen" på at etablere kontakt til separatisterne, der har bevogtet stedet.

- Denne kontakt er nu etableret. I aften har vi lavet den grundlæggende aftale, siger ministeren og tilføjer, at han har talt med Aleksandr Borodaj, der er premierminister i den selvudråbte Folkerepublikken Donetsk.

Passagerflyet fra Malaysia Airlines var torsdag på vej fra Amsterdam til Malaysia, da det efter alt at dømme blev ramt af et missil og styrtede til jorden.

Både USA og Ukraine mener at kunne bevise, at de prorussiske separatister står bag forbrydelsen. Men separatisterne nægter at stå bag nedskydningen og peger i stedet på den ukrainske hær.

/ritzau/

 

Dagens Gossip