Ukraine lukker luftrum i den østlige del af landet

17/07/2014 23:28

admin

Nyheder

Mest læste i dag

I kølvandet på torsdagens flystyrt i den østlige del af Ukraine, har landets myndigheder besluttet at lukke luftrummet i området. Det oplyser den europæiske flysikkerhedsorganisation, Eurocontrol, i en mail til Ritzau.

- Alle flyruter i området "vil forblive lukket indtil videre", understreger Eurocontrol, der samtidig understreger, at en del af luftrummet i den del af Ukraine, hvor flystyrtet fandt sted, faktisk var lukket for trafik.

Men ikke i den højde, som den Boeing 777 fra Malaysia Airlines fløj i, da den pludselig eksploderede med omkring 300 personer om bord.

- Ifølge vores oplysninger befandt flyet sig i omkring 10.000 meters højde (Flight Level 330), da den forsvandt fra radaren. Ruten havde været lukket af de ukrainske myndigheder fra jordoverfladen op til Level 320, men den var åben i den højde, flyet befandt sig i, understreger Eurocontrol.

Flere flyselskaber har allerede omdirigeret deres fly, så de ikke kommer i nærheden af området. Det skyldes, at det fra flere sider hævdes, at flyet blev skudt ned med et missil fra jorden.

- Selv om der ikke er flyveforbud over Ukraine endnu, vil de fleste luftfartsselskaber nok vurdere, at det er et rigtigt dårligt sted at flyve hen over, indtil det er mere klart, hvad der præcis er foregået, siger tidligere trafikchef i Københavns Lufthavn, Hans Christian Stigaard.

Han forklarer, at det indtil videre er helt op til flyselskaberne selv, hvilke konsekvenser det mystiske flystyrt skal have.

- Skal luftrummet lukkes, er det ukrainerne selv, der skal lukke det, og det kan også være, at det sker. Men indtil da er det selskaberne, der står med beslutningen.

Han mener, at det formentlig kan dreje sig om mange fly, der skal omdirigeres.

- Turen over Ukraine er en rimeligt populær, hvis man skal fra Europa til Asien, siger han.

/ritzau/