Ukraine taber til Spaniens reserver - Slovakiet EM-klar

Ukraine tabte mandag aften 0-1 til Spanien på det olympiske stadion i Kijev og ender dermed på tredjepladsen i puljen, efter Slovakiet vandt 4-2 i Luxembourg. Dermed er Slovakiet klar til EM sammen med puljevinderen Spanien, mens Ukraine skal i playoff.

Succeskriteriet var ellers rimelig klart for Ukraine, som bare skulle få flere point end Slovakiet, da begge hold inden kampen stod noteret for 19 point i gruppe C, mens Slovakiet havde fordel af at være bedst indbyrdes.

Opgaven for Ukraine blev dog besværliggjort af, at Slovakiet skulle en tur til Luxembourg, mens Ukraine fik besøg af Spanien, som vandt EM i 2012 på selvsamme bane i Kijev.

Der var dog en åbning for ukrainerne, da Spanien havde foretaget hele ti ændringer i startopstillingen, hvor 100-kamps jubilaren Cesc Fabregas var eneste genganger fra forrige kamp mod Luxembourg.

Til trods for de mange ændringer var det alligevel Spanien, som kom foran efter 22 minutter, da debutanten på højreback Mario Gaspar headede Thiagos indlæg i kassen.

Allerede minuttet efter kunne det have gået helt galt for værterne, da Spanien fik tildelt straffe. Cesc Fabregas brændte dog fra pletten i sin jubilæumskamp, mens hans manager i Chelsea, José Mourinho, kiggede med fra tribunen i Kijev.

Ukraine var dog langt fra færdige med at jagte sejren, som kunne give holdet et særdeles gunstigt udgangspunkt i kampen for at blive den bedste treer, som bliver sendt direkte til EM uden at spille playoff-kampe.

Flere gange tvang fløjspillerne Andriy Yarmolenko og Yevhen Konoplyanka David de Gea ud i fuld længde for at holde bolden ude af nettet, men Manchester United-målmanden spillede en stor kamp.

Mens Ukraine afsluttede forgæves i Kijev, var Slovakiets forventede favoritsejr i Luxembourg tæt på at blive sat over styr. Slovakkerne kom ellers foran 3-0 inden der var spillet en halv time, men på to hurtige mål i anden halvleg bragte Luxembourg pludselig spænding tilbage i opgøret.

Sensationen udeblev dog i Luxembourg, hvor Slovakiet endte med at vinde 4-2 og snuppede EM-billetten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip