Ukraine: Vi har taget 10 russiske soldater til fange

10 russiske faldskærmssoldater er blevet taget til fange i den østlige del af Ukraine, oplyser Kijev ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den ukrainske sikkerhedstjeneste meddeler, at hæren i det krigshærgede Østukraine har fanget 10 russiske faldskærmstropper på ukrainsk jord.

De bliver nu forhørt.

- Efterforskere har indledt en strafferetslig undersøgelse af bevæbnede russiske statsborgere, der ulovligt har krydset grænsen, skriver sikkerhedstjenesten i en erklæring.

De 10 soldater blev angiveligt pågrebet nær en ukrainsk landsby cirka 50 kilometer sydøst for oprørshøjborgen Donetsk.

Oplysningen kommer, dagen inden den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, skal mødes med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Ifølge Ukraines forsvarsminister, Valerij Heletej, blevet russerne taget til fange mandag.

- I dag har ukrainske væbnede styrker fanget mange russiske soldater, skriver Heletej på Facebook.

- Officielt udfører de øvelser i forskellige hjørner af Rusland. I virkeligheden deltager de i en militær offensiv mod Ukraine. Jeg henvender mig til de pårørende til russiske soldater: Find med det samme ud af, hvor jeres kære er. Få dem ud af Ukraine, hvor de bliver tvunget til at dø, tilføjer han.

Kijev har længe anklaget Moskva for at støtte det separatistiske, prorussiske oprør i det østlige Ukraine, men det er første gang, at de ukrainske myndigheder har hævdet at tage soldater fra Ruslands hær til fange.

Moskva har gentagne gange benægtet enhver indblanding i oprøret i Ukraine og kalder alle beviser opspind.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip