Ukraines parlament afviser premierministers farvel

Ukrainerne skal alligevel ikke til stemmeurnerne for at finde en ny premierminister. For den siddende mand på posten ser ud til at blive lidt endnu.

Det ukrainske parlament har torsdag afvist premierminister Arsenij Jatsenjuks afskedsbegæring, skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Det sker, en uge efter at Arsenij Jatsenjuk meddelte, at han ville træde tilbage som følge af, at to af partierne i hans koalitionsregering tidligere på dagen trak deres støtte til regeringen.

De to partier er henholdsvis Svoboda-partiet og Udar-partiet, der er ledet af den tidligere verdensmester i boksning Vitalij Klitsjko.

De sagde, at deres træk skulle rense parlamentet i Kijev for "Moskva-agenter".

Det var et stort flertal i parlamentet, der torsdag afviste Jatsenjuks afskedsbegæring - og det medførte klapsalver i salen. Dermed fortsætter Jatsenjuk øjensynligt som regeringsleder i det splittede land, hvor militæret forsøger at nedkæmpe de prorussiske separatister i øst.

Afstemningen fandt sted, efter at parlamentet havde godkendt forskellige lovgivninger, som Jatsenjuk har kaldt "nødvendige for at undgå misligholdelse".

Det drejer sig om en række budgetændringer, der blandt andet øger finansieringen til militæret.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip