Ukraines præsident afblæser våbenhvile: Vi vil angribe

01/07/2014 02:57

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, vil ikke forlænge våbenhvilen med prorussiske separatister. I stedet vil de ukrainske styrker genoptage den militære operation i den urolige østlige del af landet.

- Vi vil angribe og befri vores landområder. Beslutningen om ikke at forlænge våbenhvilen er vores svar til terrorister, militante og marodører (deserterede soldater, red.), siger Petro Porosjenko i en udtalelse på sin hjemmeside.

Her siger han også, at chancen for en fredsaftale i det østlige Ukraine er gået tabt på grund af oprøreres "kriminelle aktiviteter".

Våbenhvilen, der blev ensidigt erklæret af Porosjenko 20. juni og havde til formål at give mulighed for fredsforhandlinger med de prorussiske oprørere, udløb mandag aften dansk tid.

Blandt andre Ruslands præsident, Vladimir Putin, havde opfordret til en forlængelse af våbenhvilen.

Det står dog klart, at våbenhvilen ikke har kunnet forhindre drab i de berørte områder. Ifølge Ukraines udenrigsministerium er 27 ukrainske soldater blevet dræbt, siden våbenhvilen blev sat i værk.

- Efter at have undersøgt situationen har jeg som øverstkommanderende for de væbnede styrker besluttet ikke at forlænge den ensidige våbenhvile, lyder det fra Porosjenko i en tale til nationen sent mandag.

/ritzau/Reuters