Ukrainsk våbenhvile er brudt: Tre soldater dræbt

Blot to dage efter at en ny våbenhvile mellem Ukraines regering og prorussiske separatister trådte i kraft, er freden tilsyneladende igen blevet brudt.

Således melder styret i Kijev, at tre soldater skal have mistet livet, mens otte andre meldes såret i løbet af de sidste 24 timer.

Tabene er de første, siden den seneste våbenhvile blev indgået i tirsdags.

- Vi har mistet tre soldater, og otte andre blev såret i løbet af det seneste døgn, siger talsmand for den ukrainske regering Andrij Lysenko.

- Terrorister overtræder aftalerne og fortsætter med at beskyde civile og det ukrainske militærs stillinger. Kampvogne og artilleri blev brugt, men vores styrker besvarede ikke ilden, siger han.

Det fremgår ikke, hvor de ukrainske soldater skal være blevet dræbt.

Tidligere rapporter har ellers sagt, at våbenhvilen mellem regeringsstyrkerne og de prorussiske separatister i det østlige Ukraine stort set blev overholdt.

I separatist-højborgen Donetsk er der meldinger om, at der er forholdsvis roligt.

- Natten er forløbet uden store bombardementer, skriver bystyret i en erklæring.

En journalist fra nyhedsbureauet AFP, der befinder sig i Donetsk, siger imidlertid, at der torsdag morgen har kunnet høres adskillige artilleri-salver i nærheden af byens lufthavn, der har været skueplads for mange hårde kampe mellem separatister og regeringssoldater.

Ukraine har i månedsvis været plaget af blodige kampe i den østlige del af landet mellem regeringsstyrker og prorussiske separatister.

Den forrige våbenhvile mellem parterne blev næsten brudt dagligt.

Ifølge tal fra FN har mindst 4300 mennesker mistet livet under konflikten.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip