Ukrainske fodboldkvinder smadrer dansk VM-drøm

De danske fodboldkvinder kommer ikke til VM i denne omgang.

Det var et faktum allerede inden, danskerne gik på banen i Vejle til onsdagens kamp mod Israel, og måske var den skuffelse medvirkende til det skuffende danske nederlag på 0-1 til israelerne.

Inden onsdagens afsluttende runde i kvalifikationen havde danskerne fortsat et spinkelt håb om at nå playoff-kampene med en enkelt VM-billet på spil.

Ud over en sejr over Israel var Danmark også afhængig af tre andre resultater for at kunne ende blandt de fire bedste toere, og allerede i første forsøg brast den danske drøm.

Onsdag eftermiddag tørnede Ukraine og Wales sammen i Lviv, og den kamp skulle ende uafgjort, hvis Danmarks drøm skulle holdes i live.

Det skete ikke, Ukraine vandt 1-0, og dermed var ukrainerne bedre i toerregnskabet, end Danmark var blevet, selv hvis det var endt med sejr over israelerne.

VM-kvalifikationskampen mod Israel blev således mest en kamp om æren og om at slutte kvalifikationen bedst muligt af.

Men danskerne magtede ikke at hente den ventede sejr.

Israelerne scorede det afgørende mål efter bare 10 minutter, og det var ikke fordi, danskerne ikke havde spil og chancer til både at udligne og så meget mere, men skarpheden manglende i høj grad.

Blandt andet brændte Danmarks stjerneangriber Nadia Nadim en gigantisk chance i slutfasen, da hun ikke formåede at ramme målet fra en position inde i det lille felt, hvor den israelske keeper var væk.

Vinderen af Danmarks gruppe blev Schweiz.

Danmark blev på grund af nederlaget også overhalet af Island. Danmark endte dermed som treer i gruppen - foran Israel, Serbien og Malta.

/ritzau/

 

Dagens Gossip