Ulrik Wilbek er verdens bedste træner

Skrevet af Elo Christoffersen

24/01/2013

Mest læste i dag

På et særdeles velbesøgt pressemøde i Palau Sant Jordi i Barcelona modtog den danske landstræner Ulrik Wilbek i eftermiddag den synlige hæder for sin titel som ”Verdens bedste træner 2011”.

Det Internationale Håndbold Forbund, IHF, foranstalter hvert år en afstemning på sin hjemmeside om, hvem der er årets træner i henholdsvis herre- og kvindehåndbold, og sidste år blev det altså for første gang Ulrik Wilbek hos mændene og den norske landstræner Thorir Heirgeirsson inden for kvindehåndbolden.
IHF præsident, Dr. Hassan Moustafa, overrakte priserne og efter den ceremoni gik man over til en presseseance, hvor Wilbek også var i fokus.

Det drejede sig nemlig om en præsentation af de fire VM-semifinalister og her udmærkede den danske landstræner sig ved at være den eneste, der adresserede de tilstedeværende journalister på engelsk. Ellers var der god brug for den tilsyneladende kompetente tolk, der videregav de udtalelser, som kom fra henholdsvis Kroatiens træner Slavko Goluza, Sloveniens træner Boris Denic og det spanske hjemmeholds ansvarlige, Valero Rivera.

At rivaliseringen mellem de fire toptrænere begrænser sig til slagene på banen, kunne ses af, at Goluza, Denic og Wilbek efterfølgende delte en officiel IHF-bil hjem til spillerhotellet.