Ultraortodokse jøder skaber kaos på langdistanceflyvning

Over 100 ultraortodokse jøder forsinkede en flyafgang fra New York til Israel, da de nægtede at sidde ved siden af kvinder på flyet. Og da flyet fra det israelske luftfartsselskab El Al endelig kom i luften fortsatte de ultrareligiøse personer med at skabe kaos.

Flyet landede i Ben Gurion-lufthavnen i Tel Aviv onsdag morgen før solopgang lige inden fejringen af det jødiske nytår begyndte. Ikke alle passagerer tilhørte den mest radikale gren af jødedom, og en kvinde fortæller, at flyrejsen var "et 11 timer langt mareridt".

Da passagererne gik om bord på flyet i New York bad ultraortodokse mænd kvinderne på flyet om at bytte sæder, så de kunne slippe for at sidde ved siden af dem. Det fortæller rejsende på flyet til netsiden Ynet, der bringer historien fredag.

Nogle mænd skal have tilbudt penge for at få kvinder til at flytte sig. Da flere af kvinderne nægtede at lade sig hundse rundt med og skifte til et andet sæde, blev mændene stående i midtergangen og forsinkede afgangen.

Da flyet endelig lettede og var kommet i luften, rejste mændene sig igen og stod i midtergangen under hele den transatlantiske flyvning.

Ultraortodokse jøder følger en streng praksis om adskillelse mellem kønnene og i Israel har de enkelte steder forsøgt at få indført en regel om, at kvinder skal sidde bagest i busser.

Da der for nogle år siden blev bygget et letbane i Jerusalem var der endda tale om, at kvinder og mænd skulle sidde i hver deres vogne, men det blev ikke gennemført.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip