Undersøgelse: En femtedel af julegaverne købes på nettet

Når danskerne skal finde den perfekte julegave i år, vil en femtedel af julegavebudgettet blive brugt på internethandel.

Det viser en ny befolkningsundersøgelse udarbejdet af Dansk Erhverv.

Samlet set anslår Dansk Erhverv, at det samlede beløb for e-julehandel i år lander på cirka 1,2 milliarder, hvilket er en stigning på godt 10 procent i forhold til sidste år.

Den stigning er der en god grund til, mener Marie Louise Thorstensen, politisk konsulent hos Dansk Erhverv.

- Vi har spurgt folk, hvorfor de vælger at købe deres gaver på nettet. Her svarer 40 procent, at det er, fordi de kan få gaven billigere. Det er et tankevækkende højt antal.

- Det skyldes blandt andet, at folk kan købe ind på udenlandske websider og få varen billigere, siger Marie Louise Thorstensen.

Danskerne vælger også at købe julegaver på internettet, fordi "man ønsker at spare tid" og "vil undgå juletrængslen i de fysiske butikker".

- Der er mange, der foretrækker at sidde derhjemme i ro og mag og tjekke gaveønskerne ud. Mange vil så købe det på nettet, men der er også mange, der først vælger at købe gaven i butikken, når de har set den på nettet først, siger Marie Louise Thorstensen.

Undersøgelsen viser også, at bøger, elektronik og oplevelser er danskernes foretrukne gaver at købe på nettet.

Ifølge Marie Louise Thorstensen er det ikke overraskende, at netop de varegrupper ligger højst på listen.

- Typisk når folk eksempelvis skriver bogønsker på ønskelisten, så er det en speciel bog, som de ønsker sig, og som man nemt kan finde på nettet.

- Der kan sagen være en anden med eksempelvis tøj, hvor man gerne vil ind i butikken og både se og mærke tøjet først, før man køber det, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip