Undervisningsminister svarer igen på DHF-kritik

Det er misforstået, hvordan Dansk Håndbold Forbund (DHF) har opfattet undervisningsminister Christine Antorinis (S) holdning i et interview med DR Nyheder om børns fritidsaktiviteter.

Børnene skal trods en længere skoledag i forbindelse med den nye skolereform fortsat dyrke deres sport i fritiden, understreger Antorini tirsdag i et indlæg på Facebook.

- Der er vist gået sport i at fortolke på en DR-overskrift på nettet, hvor man skulle tro, at jeg synes, det er fint, at skoleelever dropper deres fritidsinteresser på grund af den længere skoledag.

- Hvis man læser selve artiklen, er det nu heller ikke det, jeg er citeret for. Det er selvfølgelig ikke et enten-eller, men et både-og.

- Det er hele idéen med Den Åbne Skole. Både mere foreningssamarbejde i skoletiden - og mere foreningsliv efter skoletid, skriver Antorini.

Af en undersøgelse, som Epinion har lavet for DR Nyheder, fremgik det lørdag, at en stor del af landets skolesøgende børn må opgive deres hidtidige aktivitet i de danske idrætsklubber som konsekvens af den nye skolereform.

Hvert femte forælder svarer i undersøgelsen, at deres børn har droppet aktiviteterne efter skoletid, fordi de ikke længere kan nå det. Flere end 1000 forældre med børn i folkeskolen er blevet spurgt.

Antorini fortæller nu, at hun hele tiden har opfordret til, at skolen skal samarbejde med de lokale idrætsforeninger, som kan lægge fritidsaktiviteterne lidt senere, så børnene kan nå til træning efter skole.

- Langt de fleste elever kan stadig dyrke deres fritidsinteresser, også selvom deres skoledag bliver længere.

- Ligesom flere elever, der i dag ikke er en del af foreningslivet, kan møde forenings-Danmark som en del af Den Åbne Skole og den understøttende undervisning, lyder det fra undervisningsministeren.

Antorini oplyser samtidig, at hun af samme grund har inviteret idræts-, forenings- og kulturlivet ind som samarbejdspartnere, så de kan møde eleverne i skolen.

- Der vil være nogle steder, hvor man skal lægge fritidsaktiviteterne lidt senere, men jeg er sikker på, at det kan man finde fornuftige løsninger på, sådan at langt de fleste børn kan fortsætte med deres interesser også efter skoletid.

- Og forhåbentlig nye melder sig ind foreningslivet, påpeger Antorini.

DHF kritiserede mandag, at Antorini ikke gør nok for at undgå at en stor del af landets skoleelever må opgive deres hidtidige aktivitet i de danske idrætsklubber som konsekvens af den nye skolereform.

/ritzau/

 

Dagens Gossip