Undgå de klassiske morgenmadsfejl

Morgenmaden er som bekendt det sundeste måltid på dagen, og hvis du spiser en solid morgenmad, undgår du at småspise resten af dagen og ikke mindst - tage på i vægt. Det er dog ikke ensbetydende med, at du bare kan spise løs, og der er generelt fire morgenmadsfejl kvinder laver. Se om du laver dem.

Skræmmende sandhed om fire typiske morgenmadstyper 

Du drikker for meget juice
De fleste af os elsker at drikke juice om morgenen, men juice du køber, er fyldt med meget mere sukker og flere kalorier, end appelsiner du selv presser. Her om sommeren kan du med fordel presse dine egne appelsiner. Dels er de billige, og dels er det det tidspunkt på året, hvor de smager allerbedst. Når du ikke selv presser dine appelsiner, så skal du bare nøjes med at drikke et glas juice. Spiser du også lidt frugt, vil du også blive mæt og få masser af fibre, siger diætist Lisa Young til Women’s Health.

Æg til morgenmad er godt – eller hvad? http://www.soendag.dk/sundhed/kost-og-helbred/aeg-til-morgenmad-giver-en...

Du spiser for mange cornflakes
Du undgår de sukrede cornflakes, og du putter heller ikke selv sukker på dem, og så mener du, at det hele er ok. Men ofte kommer du til at hælde alt for mange cornflakes op i din tallerken, og i stedet for en portion ender du med at hælde noget, der ligner tre portioner op. Er du bange for kalorier, så er det her du skal skære ned om morgenen.

Du spiser den forkerte yoghurt
Yoghurt er altid et godt valg, hvis du vel at mærke vælger den rigtige yoghurt. For spiser du en yoghurt, der har et højt sukkerindhold, ja så er du næsten lige vidt. Spis i stedet yoghurt med kun lidt fedt i, og put frugt på som du godt kan lide, så du får tilføjet smagen af sukker.

Drop din bagel
Vi har i årevis fået tudet ørene fulde om, at vi skal gå udenom det hvide brød. Men kan du godt lide at spise en bagel med fedtfattig smøreost, så er det ikke et hak bedre. Undgå dem til hverdag og spis dem kun indimellem. Spiser du én bagel, svarer det til at spise adskillige stykker hvidt brød, og så er pålægget ikke engang talt med.

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media
 

 

Dagens Gossip