Ung kvinde fremstilles i grundlovsforhør: Anholdt efter flere mistænkelige dødsfald på hospital

En ung kvinde er anholdt i forbindelse med en række mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falster Sygehus. Det er endnu uvist, om den sigtede kvinde er ansat på sygehuset, eller om hun af andre grunde har haft sin gang på hospitalet.

Sygehusdirektør Arne Cyron oplyser, at det var sygehuset selv, der søndag anmeldte kvinden til politiet:

- Det var i går, vi rettede henvendelse til politiet, og det var i går, vi fik mistanken, siger han til Ritzau.

Arne Cyron uddyber, at ledelsen af en af sygehusets afdelinger kontaktede sygehusets øverste ledelse søndag formiddag og fortalte om sin mistanke. Herefter blev Arne Cyron bekendt med sagen, og politiet blev straks kontaktet.

Sagen er nu i politiets hænder, og hospitalsledelsen har derfor fokus på sygehusets personale og andre, der færdes på sygehusgangene i Nykøbing Falster.

- Det er meget vigtigt for mig, at vi har respekt for de medarbejdere og ledere, der gør et stort stykke arbejde på sygehuset, siger Arne Cyron og fortsætter:

- Så derfor tager vi os godt af dem.

Han fortæller, at de over 1300 medarbejdere på Nykøbing Falster Sygehus er blevet informeret om sagen på møder både søndag og mandag.

- Vi skal selvfølgelig sørge for, at vi tager hånd om vores medarbejdere og andre, der måtte være bekymrede, siger Arne Cyron.

Han ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt den anholdte kvinde er ansat på sygehuset.

Mandag eftermiddag bliver den unge mørkhårede kvinde fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster, hvor anklagemyndigheden begærer hende varetægtsfængslet.

Dommer Henning Larsen har besluttet, at retsmødet skal foregå bag dobbeltlukkede døre. En del af begrundelsen herfor er, at der er tale om en "alvorlig sigtelse". Men hvor mange dødsfald, anmeldelsen drejer sig om, er uvist.

Dommerens formulering om, at det er en "alvorlig sigtelse", er det tætteste, man indtil videre er kommet på, hvilken paragraf i straffeloven der kan være tale om.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip