Ung mand er fængslet for grov voldtægt på Amager

En 18-årig mand, der er sigtet for en grov voldtægt på Amager, er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Manden blev anholdt sent torsdag aften på baggrund af et tip, som politiet fik, efter at man offentliggjorde et billede af den formodede voldtægtsmand.

Politiet lagde torsdag et billede af manden ud på internettet og beskrev ham som en ikke-etnisk dansker, der taler dansk uden accent, og han blev anslået til at være mellem 18 og 23 år med sort hår og glatbarberet ansigt. Derudover virkede han velsoigneret samt cirka 170-175 cm høj.

Og det gav tilsyneladende pote. I hvert fald modtog politiet et tip om, hvem det kunne være, og klokken 23.22 kunne en betjent fortælle den 18-årige, at han var anholdt.

Det var en tur i byen, der 13. september tidligt om morgenen endte i et mareridt for en 20-årig kvinde, der blev overfaldet og slæbt ind i en baggård på Amager, hvor hun blev voldtaget.

Kvinden havde været i byen og var kørt hjem med bus 5A til Amagerbrogade.

- Hun er på vej ind i opgangen, da hun bliver tiltalt af en mand, der kommer gående over mod hende. Han spørger, om hun har en cigaret. Kvinden giver manden en cigaret, og de taler lidt sammen.

- Han spørger flere gange kvinden, om han må komme med op, og da hun gentagene gange afviser ham, bliver han voldsom og tager fat i hende, sagde Jens Møller, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, dengang til Ritzau.

Manden greb fat i hende og trak hende ind i baggården, hvor han voldtog hende. Efter voldtægten stak han af ad Store Krog i retning væk fra Amagerbrogade.

Den 18-årige, der kommer fra lokalområdet, nægtede sig skyldig, da han fredag blev fremstillet i grundlovsforhør, men ønskede i øvrigt ikke at udtale sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip