Ung mand farer i flint over 'udansk' bygning i København

Torsdag den 19. juni var åbningsdagen for den nye, omdiskuterede stormoské i København.

Samme dag var facebook-brugeren Morten Humme ude at køre på sin cykel. Det satte tankerne i gang, og da han kom hjem, skrev han en lang opdatering på Facebook. Den starter således:

- Jeg havde en grusom oplevelse idag, på min cykeltur igennem København. Jeg var på vej ud i mit danske ærinde, mens jeg glad fløjtede en af mine yndlings danske sange, da et fremmedartet bygningsværk pludselig tårnene frem ved siden af mig.
TYDELIGVIS ikke dansk.
Overalt hang fremmede flag, med udanske symboler på. Folk derinde var mærkeligt klædt, tydeligvis imod deres vilje, fordi magtfulde undertrykkere havde tvunget dem til det. En hurtig Google søgning lærte mig, at dette var et tempel som var betalt for af lyssky udenlandske bagmænd, et tempel for en grusom bevægelse der stormede frem i hele verden, og spredte død og ødelæggelse på sin vej. En bevægelse der pinte og plagede millioner af dyr verden over, der spredte sin gift og sine forfejlede ideer, som lokkede folk til, ved hjælp af listig manipulation, lige fra de var naive små børn, der ikke vidste bedre.
En bevægelse der hvert eneste år fik flere og flere liv på samvittigheden, men som vores egen regering var for forskræmte til at sige fra over for!
Tiltrods for alle disse udemokratiske værdier, havde ingen grebet ind, ingen havde standset den, selvom den var en så åbenlys fjende imod vores lille, skrøbelige land.

Men her tager Morten Hummes Facebook-opdatering en munter drejning. Den fortsætter således:

- "Hva-hvad med Danskheden?" Klynkede jeg stille. "HVAD MED DANSKHEDEN?!?" Skreg jeg derefter mod himlen, mens jeg faldt på knæ. Hulkende lå jeg på fortovet og ventede på at Holger Danske, Lillebror fra Lillebror Osten, eller en anden af mine rød/hvide sagnhelte ville dukke op, og redde dagen.
Men ingen kom. Så den står der nok stadig imorgen, og spreder sin gift.
Jeg snakker naturlivis om McDonalds på Falkoner Allé.

Morten Hummes opdatering fra i fredags har i skrivende stund fået over 13.000 likes, og er blevet delt mere end 2800 gange siden torsdag, da han lagde den ud på sin private facebookprofil. Han afslutter sin opdatering, og får endegyldigt lukket munden på os alle, sådan her:

- Trist til mode cyklede jeg videre, hen for at se på den nye moské på Rovsingsgade. Her blev humøret dog godt igen, bygningen er hammerflot, folk er søde og smilende + jeg fik en gratis kop kaffe og en hindbærsnitte; findes der noget mere dansk end hygge?

 

 

Dagens Gossip