Ung mand indlagt i Malmø: Frygtes smittet med ebola

Der bliver ikke taget nogen chancer, når det kommer til en potentielt ebola-smittet mand i Sverige.

En ung mand er derfor blevet indlagt og isoleret på en infektionsklinik i Malmø fredag, mens blodprøver fra ham bliver undersøgt for ebola-virus, skriver det svenske medie sydsvenskan.se.

- Jeg kan ikke afvise, at vi her har en sag med en vis risiko. Der er ikke tale om højrisiko, men vi tager nogle ekstra forholdsregler. Derfor er denne patient blevet indlagt og isoleret efter bedste praksis, siger læge Håkan Ringberg, der har speciale i smitsomme sygdomme, til netavisen.

Ifølge Håkan Ringberg er der dog ikke meget, som taler for, at manden skulle være blevet smittet med den dødbringende virus. Faktisk er der "temmelig lav risiko for, at manden er smittet."

- Patienten kom fra et land, der er ramt af smitten, og han har feber. Ellers er der egentlig ikke så meget, som taler for ebola. Men for ikke at risikere noget, kontrollerer vi det, siger han.

Svar på prøverne forventes at være klar i løbet af en uge, men Håkan Ringberg regner med at få svar på, om der er tale om ebola i løbet af et døgn.

Ebola-udbruddet i det vestlige Afrika er det værste, der nogensinde er blevet registreret. I seks måneder har de berørte lande kæmpet med at få den dødbringende virus under kontrol.

Antallet af døde er steget til omkring 2400, og mindst 4784 er smittede. Men de virkelige tal er sandsynligvis højere ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Liberia er det land, der er blevet allerhårdest ramt, siden de første udbrud blev registreret i nabolandet Guinea.

/ritzau/

 

Dagens Gossip