Ung mor fastlåst til kørestol: Fik en infektion af at bruge vens makeup-børste

- Det begyndte som en lille smerte i min ryg, og jeg troede, det var min dårlige kropsholdning, men så blev det værre og værre, siger 27-årige Jo Gilchrist til Daily Mail Australia.

- Det var en ubeskrivelig smerte, og intet virkede. Jeg troede helt seriøst, at jeg var ved at dø - smerten var værre end ved en fødsel, siger den unge mor til én.

Læs også: Flere bliver smittede med stafylokokker

Det tog lægerne lang tid at finde ud af, hvorfor hendes krop langsomt blev lammet, indtil hun til sidst ikke længere kunne mærke sine ben.

Endelig kom de frem til, at hun var blevet inficeret med bakterien stafylokokker, som nu havde angrebet hendes rygrad.

Og bakterien havde hun fået fra en makeup-børste, hun havde lånt af sin veninde, som havde en harmløs infektion i ansigtet.

- Jeg anede ikke, det kunne ske. Jeg plejer altid at dele med mine veninder, siger Jo Gilchrist.

- Min veninde har det forfærdeligt, men det er slet ikke hendes skyld. Jeg havde bare et lavt immunsystem, og det var de bedste betingelser for bakterien, siger hun.

Læs også: Mand død af kødædende bakterie efter 28 timer

Jo Gilchrist fik at vide, at bakterien havde ødelagt hendes rygrad i så svær grad, at hun ville være bundet til kørestolen resten af livet.

- Men jeg kæmper med alt hvad jeg har i mig, og jeg er ved at lære at gå igen. For to uger siden sagde de så, at jeg måske ville kunne gå i en time eller to om dagen - så jeg f.eks. kan handle, vaske op og hænge vasketøj op, siger den unge mor.

- Det er jeg glad for. Det havde jeg ærlig talt ikke regnet med. Jeg er så glad for, at den har ramt min rygrad. Hvis den var gået i min hjerne var jeg død, og var den gået i lemmerne, måtte de amputeres.

Hun er nu ved at vænne sig til et liv i kørestol, og hendes to-årige søn Tommy bor derfor hos hendes familie to timer væk, indtil hun kan passe ham igen.

 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip