Ungarn suspenderer regel i EU-asylpolitik: Båden er fuld

Ungarn kortslutter den europæiske asylpolitik med en regeringsbeslutning om midlertidigt at suspendere en kerneregel, der siger, at en asylansøgning skal behandles i det land, hvortil ansøgeren først ankommer.

- Situationen kræver hurtig handling. Når det er eskaleret på denne måde, bliver Ungarn nødt til at handle før EU, lyder det i en erklæring, som en talsmand for regeringen læser op.

EU-Kommissionen har bedt Ungarn forklare beslutningen, som ifølge kommissionen i første omgang var begrundet med "tekniske årsager".

- Kommissionen har bedt Ungarn om en omgående afklaring af indholdet og omfanget af dette tekniske svigt, siger en talskvinde i EU-Kommissionen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Beslutningen medfører, at Ungarn vil nægte at tage imod flygtninge, som returnerer til Ungarn efter at være rejst videre til et andet EU-land.

- Ungarns asylsystem er overbelastet, det mest overbelastede af illegal indvandring blandt EU-landene, siger en talsmand for regeringen.

Afgørelsen får store konsekvenser for nabolande som Østrig, og her siger en talsmand ifølge nyhedsbureauet Reuters, at man arbejder på "hurtigt at finde en løsning".

Østrig har midlertidigt indstillet sagsbehandlingen af asylansøgninger i et forsøg på at presse de øvrige EU-lande til en fælles løsning på den voksende problematik.

Østrig har modtaget 21.000 ansøgninger i årets første fem måneder ifølge indenrigsministeriet. Til sammenligning søgte 17.000 asyl i 2013 og 28.000 i 2014.

I Ungarn har flere end 60.000 emigranter illegalt krydset grænsen, siger landets regering.

Ungarn har længe kritiseret EU's asylpolitik.

Den udskældte regering i Budapest har for nylig besluttet at opføre et fire meter højt hegn langs grænsen til nabolandet Serbien for at dæmme op for strømme af illegale indvandrere.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip