To unge dømmes for stationsdrab i Høje Taastrup

Østre Landsret har onsdag eftermiddag afsagt dom over to unge mænd, som er blevet kendt skyldige i knivdrabet på den 19-årige Ricko Træholt på Høje Taastrup Station en oktoberaften for to år siden.

Dermed stadfæstes dommen fra Retten i Glostrup i maj sidste år.

Den nu 21-årige Tugay Yalcin straffes med 14 års fængsel for at have ført kniven, mens 18-årige Hikmet Sahbaz skal i fængsel i 10 år for medvirken til drabet.

Derudover har landsretten modsat byretten besluttet at give den 21-årige en betinget udvisning.

Begge unge mænd er desuden dømt for drabsforsøg. På drabsaftenen overfaldt de nemlig en 16-årig dreng med adskillige knivstik på kroppen. De forsøgte også at ramme ham i hovedet med en hammer, lyder det i anklageskriftet.

Drabet skete, da Ricko Træholt og hans venner røg i slagsmål med gerningsmændene i ankomsthallen på Høje Taastrup Station om aftenen 12. oktober 2013.

Op til slagsmålet havde der angiveligt været flere mindre sammenstød mellem unge på den københavnske vestegn.

To dybe knivstik i halsen og brystet tog livet af ham, inden han nåede at komme på hospitalet.

De dømte blev i byretten pålagt at betale 112.000 kroner i erstatning til Ricko Træholts mor, ligesom den dreng, som også blev overfaldet på stationen, skulle have 20.000 kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip